Novice


dne: 12. dec. 2015


Računovodstvo v lovski družini

Glede na dejstva,da novo leto 2016 prinaša številne novosti na področju finančnega poslovanja,smo v koči na Čevcah pripravili seminar na temo »Računovodstvo v lovski družini«. Na seminarju sta nam finančna strokovnjaka razložila novo zakonodajo,seznanili smo se z vezano knjigo računov,davčno blagajno,prednosti negotovinskega poslovanja.
_____________________________________________________________


dne: 30. nov. 2015


Spoznavanje narave v predšolskih klopeh

Člani LD se skozi celo leto udeležujemo aktivnosti pri spoznavanju narave v vrtcu Medo na Prevojah. Predšolskim otrokom skušamo približati naravo in življenje v njej,spoznavati divje živali in njihov življenjski prostor. Pozimi,v snegu,smo skupaj proučevali sledi divjih živali,oskrbovali smo krmišča,s katerimi skušamo divjim živalim pomagati v času,ko hrane ni na pretek. Da otrokom čimbolj približamo raznovrstni živalski svet,smo v vrtcu na ogled postavili »del narave«,opremljen z eksponati divjih živali.
_____________________________________________________________


dne: 14. nov. 2015


Vzrejni pregled brak-jazbečarjev in goničev

Pri naši lovski koči na Čevcah smo v novembru 2015 organizirali vzrejni pregled brak-jazbečarjev in goničev. Prireditev je postala že tradicionalna,vsako leto se je udeleži večje število vodnikov s svojimi štirinožnimi,za lov nepogrešljivimi prijatelji. Zahvala za izvedeno prireditev gre našemu članu Romanu,ki je s pomočjo sočlanov pripravil vse potrebno,da je vzrejni pregled psov potekal nemoteno.


_____________________________________________________________


dne: 25. okt. 2015


Udeležba na lovsko – strelskih tekmovanjih

Za naše člane,ki se udeležujejo tekmovanj v lovskem strelstvu,se uspešna sezona 2015 počasi končuje. Udeležili smo se številnih tekmovanj,ki so jih organizirale lovske družine v bližnji in daljni okolici. Na tekmovanjih so dosegali zelo dobre rezultate in osvojili lepo število pokalov in medalj. V naši sredi imamo tudi člana lovske reprezentance Slovenije,ki je na evropskem prvenstvu,ki je potekalo v češkem mestu Pisek,med več kot 180 strelci iz 13 držav,osvojil odlično 5. mesto. Našim strelcem vse čestitke!
_____________________________________________________________


dne: 17. okt. 2015


Sodelovanje na prireditvi »Lukov sejem«

Kot že vrsto let,smo tudi letos sodelovali na prireditvi »Lukov sejem«,na trgu v Lukovici. Dodeljeno stojnico smo »spremenili« v košček narave,razstavljali smo tudi dermoplastične preparate divjih živali. Sodelovanje je namenjeno predstavitvi delovanja lovske družine širši javnosti,v ta namen smo izdali zgibanko LD,najmlajšim pa smo delili igralne karte Črni Peter,ki jih je izdala LZS. Po tradiciji smo za obiskovalce sejma skuhali in razdelili kotel pristnega lovskega golaža.


_____________________________________________________________


dne: 13. sep. 2015


Lovsko strelsko tekmovanje

Na našem strelišču pri lovski koči na Čevcah,smo v počastitev praznika Občine Lukovica organizirali tekmovanje v lovski kombinaciji. Lovci smo se pomerili med seboj v streljanju na glinaste golobe in tarče z malokalibersko puško. Prireditev je bila dobro obiskana,udeležili so se je številni strelci širom Slovenije.
Na tekmovanju je bil prvič v praksi preizkušen računalniški program zbiranja in objave rezultatov (online),plod dela dolgoletnega strelskega prijatelja,člana LD Ig,Janija Šivca. Za Janija smo v januarju,skupaj s portalom Lovci – strelci,na našem strelišču organizirali dobrodelno strelsko tekmo,saj mu je poplava v jeseni 2014 dodobra uničila domovanje.


_____________________________________________________________


dne: 11. apr. 2015


Čistilna akcija

Člani lovske družine Lukovica vsako leto v spomladanskem času organiziramo čistilno akcijo na področju našega lovišča. Kot običajno,smo se zbrali na trgu v centru Lukovice in se združili z ostalimi udeleženci čistilne akcije. Najštevilčnejša udeleženca vsakoletne akcije sta RD Črni graben in LD Lukovica,akcije pa se udeleži vsako leto večje število občanov.
Naravi smo dolžni vsaj to,da jo očistimo naše nesnage in jo ohranimo za naslednje rodove. Nenazadnje,narave nismo dobili v dar od naših dedov,pač pa smo si jo samo sposodili od naših vnukov.
_____________________________________________________________


dne: 15. jan 2015


Dobrodelna prireditev

Še vedno je »živ« spomin na lanskoletno jesensko ujmo, ki je, na srečo, naš kraj obšla. A vsi niso imeli te sreče. Narasli vodotoki so v precejšnjem delu Slovenije prestopili bregove, poplavljali ceste, polja in hiše. Na Ljubljanskem barju je bilo stanje katastrofalno, voda je dobesedno odnašala vse, kar so si ljudje trudoma prigarali. Med temi nesrečniki je bil tudi naš dolgoletni prijatelj, lovski tovariš Jani. Navkljub hudim zdravstvenim težavam vedno prinese dobro voljo med nas, vedno pripravljen pomagati po svojih najboljših močeh, skratka, pozitivec, da ga težko najdeš. Uničujoče poplavne vode so mu povzročile ogromno škodo na njegovem domu, oprt na bergle je lahko le nemočno opazoval, kako mu pobesnela narava zaliva hišo.

Pobudi članov spletnega portala »Strelci - lovci«, da organizirajo dobrodelno strelsko tekmo, katere izkupiček bo v celoti namenjen Janiju, se pridružujemo tudi člani lovske družine Lukovica. Tako bo v nedeljo, 25.1.2015, z začetkom ob 9.00 uri dobrodelna lovsko strelska prireditev v streljanju na glinaste golobe na našem strelišču na Čevcah, pri lovski koči.

Vljudno vabljeni na dobrodelno prireditev!

Starešina Kavka Toni_____________________________________________________________


dne: 31. dec 2014


SREČNO 2015

LD Lukovica vam tudi v letu 2015 želi "dober pogled"._____________________________________________________________


dne: 15. nov. 2014


Pregled lovskih psov

Člani LD Lukovica smo organizirali vzrejni pregled brak jazbečarjev in goničev pri lovski koči. Prireditev je bila pravi kinološki praznik,udeležilo se je je več kot 70 vodnikov s psi iz cele Slovenije.
_____________________________________________________________


dne: 18. okt. 2014


Lukov sejem

Sodelovali smo na prireditvi Lukov sejem v centru Lukovice. Na sejmu smo prisotni že vrsto let s svojo stojnico,na kateri predstavljamo svojo dejavnost,razstavljali smo tudi ekspnate divjih živali. Za to priložnost smo skuhali in obiskovalcem razdelili kotel lovskega golaža. Na sejmu smo delili tudi predstavitveni material – zgibanke LD,izdali smo tudi majice z logotipom.
_____________________________________________________________


dne: 1. okt. 2014


Strelstvo

Za nami je uspešna sezona naših strelcev. Sodelovali smo na mnogih lovsko strelskih tekmah in dosegali zelo dobre rezultate. Na prireditvah te vrste se lovci izpopolnjujejo v lovskem strelstvu ter varnem rokovanju z lovskim orožjem.
_____________________________________________________________


dne: 14. sep. 2014


Pokal občine Lukovica

V počastitev praznika občine Lukovica smo na strelišču pri lovskem domu organizirali strelsko tekmovanje v lovski kombinaciji. Ob tej priložnosti smo otvorili tudi našo novo pridobitev – strelišče za MK. Prireditev je bila izredno dobro obiskana,udeležilo se je je preko 70 strelcev iz cele Slovenije.
_____________________________________________________________


dne: 3. jul. 2014


Predavanje o jelenjadi

V lovski koči na Čevcah smo organizirali predavanje na temo jelenjadi.Jelenjad kot pomembna vrsta divjadi v Sloveniji je stalno prisotna tudi v naši okolici. V namen pridobivanja svežega znanja in predstavitev novejših izsledkov pri gospodarjenju s to vrsto divjadi smo v goste povabili priznanega strokovnjaka s tega področja,tov.Blaža Kržeta. Predavanja so se udeležili tudi člani sosednjih lovskih družin.Preživeli smo prijeten lovski večer.
_____________________________________________________________


dne: 1. maj 2014


1.majski lovski golaž

Pri naši lovski koči na Čevcah smo za praznik dela organizirali budnico z lovskim golažem. Na prireditev so bili vabljeni vsi člani lovske družine Lukovica,sosednjih lovskih družin in občani občine Lukovica. Po tradiciji smo obiskovalcem golaž podarili.
_____________________________________________________________


dne: 26. apr. 2014


Strokovno srečanje

LD Lukovica je organizirala strokovno srečanje na temo Vloga in pomen lovstva v današnjem času. Srečanje je bilo namenjeno tako strokovni,kot tudi splošni javnosti,predstavitvi pomena lovstva v sodobni družbi,ter učinkovite trajnostne rabe naravnih virov.
_____________________________________________________________


dne: 22. feb. 2014


Ogled sejma Lov in ribolov,Salzburg

Organizirali smo strokovno – izobraževalno ekskurzijo. Podali smo se na ogled sejma »Lov in ribolov« v Salzburg. Je največji tovrstni sejem v tem delu Evrope. Na njem so prisotni vsi najpomembnejši svetovni razstavljalci s področja lova in lovstva,ki predstavljajo novosti s področja lovskega orožja,lovskega turizma,opreme,nepogrešljive za slehernega lovca,predstavljene so različne pasme lovskih psov. Zanimiva je bila predstavitev varnega dela z verižno motorno žago.
_____________________________________________________________


dne: 17. feb. 2014


Mladi in lovstvo

Člani LD Lukovica smo se udeležili prireditev v okviru spoznavanja narave v OŠ Janko Kersnik Brdo in vrtcu Medo Prevoje ter Krašnja. Obiski so bili namenjeni izobraževanju predšolskih in prvošolskih otrok na področju spoznavanja prosto živečih divjih živali ter ohranjanju njihovega življenskega prostora. Za ta namen smo v vrtcu Medo Prevoje izdelali kotiček z razstavljenimi eksponati divjih živali.
_____________________________________________________________


dne: 20. dec 2013


SREČNO 2014

LD Lukovica vam tudi v letu 2014 želi "dober pogled".
_____________________________________________________________


dne: 31. dec 2012_____________________________________________________________


dne: 15. sep 2012


Strelska tekma LD Lukovica za pokal Občine Lukovica

LDL je organizirala odmevno strelsko tekmo za lovske družine širšega okoliša (regije). Pri organizaciji tekmovanja je sodelovalo dvanajst članov LDL, ki smo skrbeli za organizacijo in sestavili tudi dve tekmovalni ekipi. Poleg tega je sodelovalo še 10 ekip po 3. strelci in 46. strelcev posameznikov. Sodelovali so tudi predstavniki občine.
_____________________________________________________________


dne: 7. sep 2012


Lovski večer

LDL je v kulturnem domu v Šentvidu pri Lukovici v okviru občinskega praznika priredilo lovski večer z branjem lovske poezije, pripovedovanjem lovskih šal ter obujanjem lovskih šeg in navad. Ob prijetnem druženju smo prisotne pogostili z lovskim golažem in pijačo. Lovski večer je organiziralo in pripravilo sedem članov LDL, udeležilo pa se ga je skupaj 16. (šestnajst) članov LDL ter veliko število prijateljev članov LDL in njihovih družin, člani sosednjih lovskih družin in občani. Kotel divjačinskega golaža je komaj zadostoval.
_____________________________________________________________


dne: 1. maj 2012


»1.« majski lovski golaž – odprta vrata lovskega doma

LDL je pri lovski koči uspešno organizirala 1. majski lovski golaž, ki se ga je udeležilo veliko število občanov. Ob tej priliki smo imeli tudi odprta vrata lovskega doma kjer smo razstavil trofeje in kose lovskega orožja. Prisotnim smo podelili kotel divjačinskega golaža in promocijski material.
_____________________________________________________________


dne: 23. mar 2012


Sejem »LOV IN RIBOLOV« Celovec

Na sejmu lova in ribolova v Celovcu smo se udeležili foruma predavanj zbliževanja med lovci in konji. Namen izobraževanje je aplicirati navedeno zbliževanje lovcev in konj v lovsko družino Lukovica. Praktična uporabnost tovrstnega zbliževanje bi lahko uporabljali lovski čuvaji ob svojih rednih obhodih in kontroli lovišč.
_____________________________________________________________


dne: 10. mar 2012


Obisk predšolskih otrok

Lovci vsako leto v okviru svojega programa in dejavnosti svoje delovanje predstavimo predšolski mladini in se po dogovoru vključimo tudi v izobraževalni program šolske mladine. Izobraževanja so se udeležili člani LDL, člani ŠAD Mavrica in njihove družine ter nekaj občanov. Po predstavitvi smo ob začasni učni poti spoznavali živali in njihova obnašanja v naravi. V ta namen smo pripravili table s slikami živali in ob postanku podali njihov opis, navade in oglašanje. Ob druženju smo prisotnim podali zgibanke LDL, dve knjige o živalih in lovski koledar.
_____________________________________________________________


dne: 23. mar 2012


Sejem lov in ribolov (Die Hohe Jagd & Fischerei, Salzburg)

Na sejmu lova in ribolova v Celovcu smo se udeležili foruma predavanj zbliževanja med lovci in konji. Namen izobraževanje je aplicirati navedeno zbliževanje lovcev in konj v lovsko družino Lukovica. Praktična uporabnost tovrstnega zbliževanje bi lahko uporabljali lovski čuvaji ob svojih rednih obhodih in kontroli lovišč.
_____________________________________________________________


dne: 2. feb 2012


Sejem lov in ribolov (Die Hohe Jagd & Fischerei, Salzburg)

Na sejmu lova in ribolova v Salzburgu smo se spoznali predvsem z opremo potrebno za upravljanje lovskih revirjev lovišča. Tako smo se na strokovni delavnici spoznali z orodjem za pomladansko sečnjo, orodjem za pripravo in spravilo krme za hranjenje prostoživečih živali in ukrepi za zaščito kmetijskih zemljišč proti škodi.
_____________________________________________________________


dne: 22. mar 2010


OBČNI ZBOR IN NOVO VODSTVO

Dne 22. marca 2010 ob 18. uri je potekal redni Občni zbor LD Lukovica v lovskem domu na Čevcah.

Predlagani dnevni red je bil slednji:
1. Otvoritev rednega občnega zbora
2. Ugotovitev sklepčnosti in potrditev dnevnega reda
3. Izvolitev organov občnega zbora
4. Obravnava prošenj kandidatov za prejem v LD Lukovica
5. Predstavitev poročil, planov, razprava in potrditev
6. Poročilo inventurne komisije
7. Poročilo disciplinske komisije
8. Potrditev predloga finančnega poročila za leto 2009
9. Poročilo nadzornega odbora
10. Potrditev predloga finančnega načrta za leto 2010
11. Obravnava in sprejem predloga letnega načrta lovišča 2010
12. Razrešnica dosedanjih organov
13. Imenovanje in potrditev volilne komisije
14. Volitve in potrditev volitev
15. Razno

Občni zbor sta vodila tajnik Bojan Križnar in predsednik Cerar Tomaž.

Kot glavni in zaključni del so bile volitve novega vodstva - upravnega odbora in predsednika.
V upravni odbor so bili izvoljeni naslednji člani: Tomaž Cerar, Jure Cerar, Tomaž Urbanija, Tone Resnik, Bojan Križnar, Toni Kavka, Pestotnik Marko, Pestotnik Roman,Mitja Kersnik, Peter Kos.
Marjanu Dobrotinšku pa je bilo zaupano mesto starešine, kateremu je funkcijo predsednika predal Cerar Tomaž.
_____________________________________________________________


dne: 1. jan 2010_____________________________________________________________


dne: 13. avg 2009


VSE NAJBOLJŠE in DOBER POGLED!

V letošnjem letu imamo v naši lovski družini štiri visoke jubilante, in sicer Niko Tičar, Janez Pavlin, Vlado Kveder in Dore Zajc. Za prizadevnost in delo na področju lovstva jim celotno članstvo LD Lukovica ob njihovem jubileju jim iskreno čestitamo in želi še veliko zdravja, sreče in v naravi veliko lovskih užitkov!

Lovska družina s starešino Tomažem Cerarjem
_____________________________________________________________


dne: 20. junij 2009


PRAZNIČNO V ŠENTVIDU

Šentvid, 13. junij 2009 - Občina Lukovica, Lovska družina Lukovica, Lovska družina Trojane-Ožbolt in Lovska zveza Slovenije so bili organizatorji koncerta v okviru 36. srečanja lovskih pevskih zborov in rogistov, ki je potekalo na sočno sobotno popoldne na Veidrovem trgu v Šentvidu. V okviru koncerta je bilo tudi odkritje spominskega obeležja biologu, šolniku in naravovarstveniku prof. dr. Stanislavu Bevku ter uradna predaja otroških igral v uporabo pri stavbi krajevne skupnosti Prevoje, katere je občina Lukovica pridobila v sklopu projekta Trkamo na vrata dediščine.

Slike s srečanja si lahko ogledate na POVEZAVI:


Več o dogodku pa lahko preberete -> TUKAJ!
_____________________________________________________________


dne: 28. maj 2009


Občina Lukovica, Lovska družina Lukovica, Lovska družina Trojane-Ožbolt in Lovska zveza Slovenije

VABIJO

na 36. Srečanje lovskih pevskih zborov in rogistov,

v soboto, 13. junija 2009, ob 17. uri
na Veidrovem trgu v Šentvidu pri Lukovici.


V okviru koncerta bo tudi odkritje spominskega obeležja biologu, šolniku in naravovarstveniku dr. Stanislavu Bevku.

Nastopil bo tudi Moški pevski zbor Janka Kersnika in otroci vrtca Medo.

Vljudno vabljeni!

Več o dr. Stanislavu Bevku -> POVEZAVA
_____________________________________________________________


dne: 29. mar 2009


OČISTIMO SVOJO OKOLICO!

Lovci LD Lukovica v sodelovanju z Občino Lukovica - režijskim obratom, organiziramo čistilno akcijo v soboto, 18. aprila 2009, s pričetkom ob 8. uri. Jutranji shod in priprava bo v centru Lukovice pred objektom Občine Lukovica.

Vabimo vse, ki se želite pridružiti, da bo naša naravna okolica v čim širšem območju očiščena. Pričakujemo sodelovanje krajevnih skupnosti kot tudi turističnih društev, ribičev in šolarjev.

Vljudno vabljeni!

-> Preberi več!

_____________________________________________________________


dne: 1. jan 2009_____________________________________________________________

dne: 23. sep 2008


Spletna stran je prenovljena!
starešina Cerar Tomaž
_____________________________________________________________

dne: 12. maj 2008
Možen je ogled slik s strelske tekme aprila 2008. -> direktna povezava
_____________________________________________________________

dne: 22. apr 2008


Lovska družina Lukovica je sedaj dosegljiva tudi preko spleta. Naš naslov je: www.lukovica.si/ldl
_____________________________________________________________

dne: 22. apr 2008


Dodana je galerija slik - proslava LDL 60 let -> direktna povezava
_____________________________________________________________